Kezdőlap - PhysioWorks GERINCTERÁPIA

Title
Tartalomhoz ugrás
Kezdőlap :
     Világszerte több százmillió ember szenved gerinc-ízületi problémáktól, elváltozásoktól, ennek eredményeképpen a derék-, hát-, és nyakfájás okozza a legtöbb panaszt. A Semmelweis egyetem felmérése szerint élete során minden második ember fordul orvoshoz tartós derékfájás miatt.  Ezen kívül nagyon gyakoriak a térd-, és csípőízületi problémák, valamint a csigolyák közötti porckorongok kitüremkedése, esetleg porckorongsérv.
 
    Kialakulásukért elsősorban a mozgásszegény életmód, a túlsúly, a sok ülés, a rossz testtartás tehető felelőssé. Ugyanakkor a túlzásba vitt, megerőltető edzések, nehéz fizikai munka, vagy akár egy rossz mozdulat is okozhat mozgásszervi problémákat, sérüléseket.  Nem utolsó sorban kell megemlítenem a stressz szerepét. A stressz az emberi szervezet válasza minden olyan történésre, ami valamilyen változást, vagy alkalmazkodást igényel. Ilyen lehet egy vélt, vagy valós veszélyhelyzet, vagy akár munkahelyen az elvárt eredmény teljesítése. A testünk ezekre fizikai, mentális és érzelmi válaszokkal reagál. Én ezek közül elsősorban a fizikai reakciókkal foglalkoznék. az izmok megfeszülése a stressz egyik leggyakoribb jele. Ez néha még jól is jöhet, viszont a tartós, krónikus stressz súlyosan károsíthatja egészségünket. Mozgásszerveinket tekintve izomfájdalom, izomcsomók, és akár ízületi problémák is jelentkezhetnek.
 
    A mozgásszervi betegségek tüneteit ajánlatos komolyan venni. Számtalan manuálterápiás módszer létezik az okok, és tünetek kezelésére. Érdemes a lehetőségekről felkészült szakemberrel beszélgetni.
Bejelentkezés, időpontfoglalás:
+36 20 537 8528
1095 Budapest  Lechner Ödön fasor 8.
( Millennium Wellness Központ )
5600 Békéscsaba  József Attila u. 3.
( Attila ház )
Vissza a tartalomhoz